Skip to Content
Zaterdag nieuwe wielerhoogdag: Tour de France Femmes én Clasica San Sebastian met Wout van Aert, Tadej Pogacar en Remco Evenepoel

Zaterdag nieuwe wielerhoogdag: Tour de France Femmes én Clasica San Sebastian met Wout van Aert, Tadej Pogacar en Remco Evenepoel

Live te volgen bij Sporza op Eén en Canvas, Radio 1 en VRT NU en in de Sporza-app

27 juli 2022 - Minder dan een week na het einde van de Tour willen de smaakmakers van de Ronde van Frankrijk hun topvorm verzilveren in het noorden van Spanje. Wout van Aert, Tadej Pogacar en Geraint Thomas (de groene trui en de nummers 2 en 3 van de Tour, en samen goed voor 6 ritzeges) komen zaterdag 30 juli aan de start in San Sebastian.

Ex-winnaar Remco Evenepoel is hun grote uitdager. Hij bereidt zich met deze wedstrijd voor op de Vuelta. En er staan nog meer toppers aan de start, met namen als Giro-winnaar Jai Hindley, Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Michael Matthews, Romain Bardet en Tiesj Benoot

De Clasica San Sebastian is vanaf 15.30 u. live te bekijken bij Sporza op Eén, via VRT NU of in de Sporza-app. Aansluitend, tussen 17.45 u. en 18.55 u. volgt op Eén een herhaling van de ontknoping van de voorlaatste rit in de Tour de France Femmes, van Sélestat naar Le Markstein. Wie de Tour de France Femmes liever live volgt, kan daarvoor vanaf 15.20 u. terecht op Canvas, VRT NU of in de Sporza-app. En naar goede gewoonte is er vanaf 15.00 u. Sporza Tour op Radio 1, met aandacht voor beide wedstrijden.

Door de combinatie van beide wedstrijden op Eén koppelt Sporza een populaire klassieker (de zeer goed bezette Clasica San Sebastian) aan een in verhouding minder gemediatiseerde wedstrijd (wat de Tour de France Femmes ondanks alle inspanningen toch nog altijd is). De ervaring leert dat de ene uitzending zo een boost geeft aan de andere. Bovendien komen de wielerliefhebbers zo niet voor een moeilijke keuze te staan en kunnen ze beide wedstrijden volgen.

’s Avonds volgt uiteraard nog de vertrouwde afspraak met Vive le vélo, omstreeks 21.45 u. op Eén.


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Sporza

 

 

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos