VRT, Play en RTBF zenden wedstrijden van de Red Flames uit

VRT, Play en RTBF zenden wedstrijden van de Red Flames uit

19 september 2023 - De Red Flames hebben de laatste jaren een grote achterban opgebouwd, ook in de Vlaamse huiskamers. De KBVB is dan ook blij te kunnen rekenen op de steun van VRT en Play om deze fanbasis tijdens de Nations League te laten genieten van vrouwenvoetbal op topniveau. ​

De omroepen hebben een akkoord bereikt met de KBVB om de wedstrijden van de Red Flames in de Nations League uit te zenden. VRT zendt de wedstrijden die op vrijdag gepland staan uit op het kanaal van Ketnet, Play de wedstrijden van dinsdag op Play5.

 

  • België-Nederland op vrijdag 22 september 2023 om 20.30 uur op Ketnet
  • Schotland-België op dinsdag 26 september 2023 om 20.45 uur op Play5
  • Engeland-België op vrijdag 27 oktober 2023om 20.45 uur op Ketnet
  • België-Engeland op dinsdag 31 oktober 2023 om 20.30 uur op Play5
  • België-Schotland op vrijdag 1 december 2023 om 20.30 uur op Ketnet
  • Nederland-België om op dinsdag 5 december 2023 op Play5

Pieter De Windt, hoofdredacteur Sporza: “2023 is al een topjaar geweest voor de Belgische vrouwensport. De Belgian Cats werden Europees kampioen basketbal, Lotte Kopecky werd wereldkampioen wielrennen en ze kleurde de Tour de France Femmes. In het volleybal konden we de Yellow Tigers op het EK in eigen land zien strijden op het hoogste niveau, en dit najaar nemen de Red Flames het in de Nations League op tegen de wereldtop uit het vrouwenvoetbal. We zijn dan ook blij dat we vanuit Sporza aan dit project kunnen meewerken, samen met onze collega’s van Play en RTBf."

 

Annick Bongers, programmadirecteur Play: “Bij Play hebben we een groot voetbalhart en daar hebben de Red Flames sinds enkele jaren hun plek in veroverd. Dit keer willen we onze voetballiefhebbers mee laten supporteren tijdens enkele wedstrijden van de UEFA Nations League-campagne van de Red Flames. Het is een logisch verlengstuk voor de Play-familie nadat we eerder hun vriendschappelijke duels en WK-kwalificatiewedstrijden live tot in de huiskamer brachten. De supporters thuis krijgen zo de kans om hun favoriete vrouwenelftal aan te moedigen en naar een nog hoger niveau te tillen en daar kunnen we alleen maar enthousiast over zijn.”
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Sporza

 

 

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos