Skip to Content
Sporzagezicht Ruben Van Gucht doet gooi naar werelduurrecord

Sporzagezicht Ruben Van Gucht doet gooi naar werelduurrecord

Het werelduurrecord wielrennen is hot. In september nog verbrak de 43-jarige Duitser Jens Voigt het legendarische record. Amper drie weken later reed de Oostenrijker Matthias Brändle het al aan flarden. En dus stelde de Sporzaredactie zich de vraag hoe zwaar dat eigenlijk is, een uur zo hard mogelijk fietsen op een piste? Sporzajournalist en Radio 2-presentator Ruben Van Gucht zoekt het uit: op vrijdag 21 november waagt hij van 12.30 tot 13.30 uur zijn kans op de piste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent.

Ruben heeft zich zo goed mogelijk voorbereid. Hij kreeg tips van onder anderen Tom Steels en Johan Museeuw, trainde in het wiel van Mark Cavendish en kreeg topmateriaal ter beschikking. 

Wie voor Ruben wil komen supporteren is op vrijdag 21 november vanaf 12 uur welkom in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. DJ Zohra voor aangepaste muziek. Inschrijven kan hier.

De poging van Ruben wordt ook live gestreamd via sporza.be tussen 12.30 en 13.30 uur.

Hier kan u alvast kijken naar de voorbereiding van Ruben.

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos