Skip to Content
Sporza presenteert: het WK voetbal voor vrouwen, het EK onder 21 en het WK onder 20

Sporza presenteert: het WK voetbal voor vrouwen, het EK onder 21 en het WK onder 20

Een hele maand lang vanaf 7 juni

Het mag dit jaar dan wel geen zogenaamde ‘grote’ sportzomer zijn, de sportliefhebbers zullen de volgende weken en maanden alleszins niet op hun honger blijven zitten.

Zo brengt Sporza In juni verslag uit van maar liefst drie internationale voetbaltornooien: het WK bij de vrouwen (7 juni tot 7 juli in Frankrijk), het EK onder 21 mét de jonge Duivels (16 tot 30 juni in Italië) en de ontknoping van het WK onder 20 (23 mei tot 15 juni in Polen).

Daarnaast is er ook heel wat wielrennen, zoals het Critérium du Dauphiné (9 tot 16 juni), de Ronde van België (12 tot 16 juni) en een heleboel eendagswedstrijden. En dan hebben we het nog niet gehad over de Ronde van Frankrijk met zijn ‘Grand Départ’ in Brussel op 6 juli.

Nog iets om naar uit te kijken is het EK Basketbal met de Belgian Cats van 27 juni tot 7 juli in Letland en Servië.

Allemaal te volgen bij Sporza, vooral op Canvas, het kanaal van Ketnet en Eén.  


Het WK voetbal bij de vrouwen

Van vrijdag 7 juni tot zondag 7 juli vindt in Frankrijk het WK voetbal bij de vrouwen plaats. De Red Flames zijn er helaas niet bij, maar Nederland wel. Anders dan bij het WK bij de mannen vorig jaar is het dit keer dus aan ons om voor onze bovenste beste buren te supporteren. Europees kampioen Nederland behoort zelfs tot de schaduwfavorieten, net na toplanden als de Verenigde Staten (titelhouder en nummer 1 op de wereldranglijst), Duitsland, Japan, Canada en gastland Frankrijk. Sporza zendt een 30-tal wedstrijden live uit op TV. Alle andere wedstrijden zijn te bekijken via de livestream op Sporza.be.

 

Er zijn zes groepen met telkens vier landen. De nummers een en twee van de groepsfase gaan door naar de knock-out fase, samen met de vier beste nummers drie.

De openingsceremonie en de openingswedstrijd (Frankrijk – Zuid-Korea) op vrijdag 7 juni worden rechtstreeks uitgezonden: vanaf 20.30 u. op het kanaal van Ketnet en vanaf 21.15 u. op Canvas. Karl Vannieuwkerke presenteert het omkaderingsprogramma. Imke Courtois en Jan Mulder zijn de gasten. Het commentaar is van Geert Heremans.

Tijdens de groepsfase (7 tot 20 juni) wordt dagelijks één wedstrijd live uitgezonden, zonder omkadering maar met een samenvatting van een andere wedstrijd tijdens de rust. De meeste wedstrijden zijn te volgen op Canvas (meestal in de vooravond of de namiddag), alleen die van de laatste speeldagen zitten op het kanaal van Ketnet. Vanaf de 8ste finales (22 juni) worden alle wedstrijden rechtstreeks uitgezonden, meestal op Canvas.

Voor de halve finales (2 en 3 juli) en de finale (7 juli) is er opnieuw een omkaderingsprogramma. Aster Nzeyimana presenteert en ontvangt Imke Courtois (2, 3 en 7 juli) en Jan Mulder (2 en 7 juli) of Heleen Jaques (3 juli).

De commentatoren bij de wedstrijden zijn Geert Heremans, Bert Sterckx en Stef Wijnants.

Meer details over de uitzendmomenten vindt u in de VRT-programmagids.

Meer over het WK op Sporza.be.


Het EK voetbal bij de mannen onder 21

Story image

Het EK onder 21 wordt gespeeld in Italië en San Marino, van 16 tot 30 juni. De Jonge Duivels komen er in een van de drie groepen uit tegen Polen, Spanje en gastland Italië. En het zal er  om spannen, want alleen de eerste van elke poule gaat naar de halve finales, samen met de beste nummer 2. Die vier landen krijgen sowieso een ticket voor de Olympische Spelen in 2020. Duitsland, Engeland, Frankrijk en gastland Italië behoren tot de favorieten. Benieuwd of de Jonge Duivels voor een verrassing kunnen zorgen.  Sporza zendt de wedstrijden van de Jonge Duivels uit, net als de halve finales en de finale.

De groepswedstrijden van de Belgen worden omkaderd:

Zondag 16 juni: België – Polen (vanaf 18.00 u. op Canvas, met commentaar van Filip Joos. Voor de omkadering zorgt Aster Nzeyimana, samen met Jan Mulder en Mo Messoudi)

Woensdag 19 juni: België – Spanje (vanaf 18.00 u. op Canvas, met commentaar van Filip Joos. In de Sporza-studio ontvangt Aster Nzeyimana Jan Mulder en Wesley Sonck)

Zaterdag 22 juni: België – Italië (vanaf 20.40 u. op Eén, met commentaar van Filip Joos. Aster ontvangt Jan Mulder en Franky Van der Elst)

De halve finales op 27 juni (om 18.00 u. en om 21.00 ​ u.) en de finale op 30 juni (om 20.45 u.) worden gestreamd op sporza.be.


Het WK voetbal onder 20

WK onder 20 in Polen
WK onder 20 in Polen

Sporza volgt tot slot ook de ontknoping van het WK voor jonge voetballers onder 20. Dat tornooi vindt plaats in Polen. Het is op 23 mei van start gegaan en Sporza zendt de halve finales en de finale rechtstreeks uit. Helaas geen Belgen in dit tornooi, maar dat geldt ook voor regerend wereldkampioen Engeland.

De halve finales worden uitgezonden op dinsdag 11 juni om 17.20 u. met commentaar van Aster Nzeyimana (Canvas) en 20.20 u. met commentaar van Stef Wijnants (Kanaal van Ketnet). De finale op zaterdag 15 juni is te volgen op Canvas (vanaf 17.50 u.), met commentaar van Stef Wijnants.

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos