Skip to Content
SPORZA - EEN | Massale belangstelling voor Ronde van Vlaanderen: gemiddeld bijna 1.140.000 kijkers

SPORZA - EEN | Massale belangstelling voor Ronde van Vlaanderen: gemiddeld bijna 1.140.000 kijkers

Op één na best bekeken Ronde sinds begin huidige metingen

De Ronde van Vlaanderen, gewonnen door Alexander Kristoff, lokte zondag gemiddeld 1.139.701 kijkers, goed voor een marktaandeel van 81,2%. Daarmee komt deze editie op een zucht van het Ronde van Vlaanderen-record sinds de start van de huidige metingen in 1997. Alleen in 2011 waren er nóg meer kijkers: toen zagen gemiddeld 1.189.000 Vlamingen hoe Nick Nuyens de Ronde won.*

Vorige zondag werd een piek van 1.452.686 kijkers genoteerd. In totaal stemden 1.944.336 kijkers af op de uitzending van de Ronde van Vlaanderen, goed voor bijna een derde van alle Vlamingen (van 4 jaar en ouder).

Op deze paasdag volgden ook heel wat mensen de wielerklassieker via het online-aanbod van Sporza.be, met 453.480 unieke bezoekers.

 

* in beide gevallen gaat het om het lange namiddagblok, zonder de omkadering. Telkens meer dan 3,5 uur wedstrijdverslag.

Contacteer ons
Hans Van Goethem VRT Communicatie - Woordvoerder programma's en netten
Hans Van Goethem VRT Communicatie - Woordvoerder programma's en netten
Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos