Skip to Content

Sporza biedt interactieve primeur met Kiswe Mobile tijdens Diamond League Brussel

Op vrijdag 1 september vindt in het Koning Boudewijnstadion de 41st AG Memorial Van Damme plaats, met 10 kersverse wereldkampioenen en een tiental Belgische toppers op het programma. Sporza biedt voor deze editie in samenwerking met Kiswe Mobile een innovatieve, interactieve totaalervaring.

 

Zo zullen voor het eerst, naast de klassieke live TV en radioproductie van alle loopnummers, ook alle gelijktijdige kampnummers volledig te bekijken zijn; een meerwaarde voor de liefhebbers van het discuswerpen, en het ver-, hoog- en polsstokspringen. De Sporza fase-per-fase, de laatste info van de deelnemende atleten, en live feeds van de wedstrijdresultaten maken de liefhebbers verder wegwijs in het spektakel van de Memorial. Daarnaast kan je ook alle beelden taggen en herbekijken zo vaak als je wilt. Tot slot is er een interactieve live quiz waar elke fan zijn kennis en/of geluk kan testen in verschillende trivia en wedstrijdvoorspellingen.

 

De samenwerking tussen Sporza en Kiswe Mobile kwam tot stand binnen VRT Sandbox, een initiatief dat kortdurende projecten opzet tussen startups en VRT om media-innovatie te stimuleren. Binnen deze samenwerking onderzoeken Sporza en Kiswe Mobile in welke mate een verruimd én geïntegreerd aanbod aan gelijktijdige videostreams en andere interactieve componenten ook echt leidt tot een rijkere en meeslepende ervaring voor de kijker.

 

Kiswe specialiseert zich daarvoor in het creëren van beklijvende, lean forward kijkervaringen rond sport en muziek op mobiel. Zo maakt de startup gebruik van een eigen, unieke technologie om onmiddellijk tussen videostreams te kunnen switchen, meerdere interactieve verhaallijnen te integreren, en ook laagdrempelige interacties toe te voegen.


Wie deze ervaring wil beleven kan terecht op Sporza voor meer info, of op mobiel via http://kiswe.tv/sporza. De live interactieve streaming zal al van start gaan op vrijdag om 19u15, bij aanvang van de openingsceremonie.

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos