Ronde van Vlaanderen voor vrouwen rechtstreeks op Sporza

Vlaamse TV-primeur voor vrouwenwielrennen

Maandag 1 februari 2016 — De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen wordt dit jaar rechtstreeks in beeld gebracht. Een primeur van Sporza en Flanders Classics in het kader van de 100ste editie van deze klassieker.

Het is de eerste keer in Vlaanderen dat een World Tour-koers in het vrouwenwielrennen rechtstreeks bekeken kan worden. Sporza en Flanders Classics zorgen er samen voor dat er live beelden beschikbaar zijn vanaf de passage op de Kanarieberg, op zo'n 35 km van de aankomst. Die beelden worden niet alleen live gestreamd in heel de wereld, ze zullen ook worden ingepast in het rechtstreeks verslag van de mannenwedstrijd. Zo zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld de beslissende passage van de vrouwen over de top van de Kwaremont en de aankomst in Oudenaarde live te tonen.

Sporza en VRT zetten zich al geruime tijd in voor het vrouwenwielrennen. Eerder waren er al samenvattingen van World Tourkoersen als Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen te zien. Onlangs gingen de veldritten voor vrouwen in de Wereldbeker en B-Postbanktrofee rechtstreeks op antenne. Zaterdag nog haalde het WK Veldrijden bij de vrouwen in Zolder 656.663 kijkers, goed voor een marktaandeel van ruim 60 procent.