Nieuwe hoofdredacteur Sporza Thomas Swannet combineert ervaring, passie en toekomstvisie

Nieuwe hoofdredacteur Sporza Thomas Swannet combineert ervaring, passie en toekomstvisie

Dinsdag 12 maart 2024 - Vanaf maandag 1 april wordt Thomas Swannet de nieuwe hoofdredacteur van Sporza. Samen met de voltallige ploeg zal Thomas Sporza verder uitbouwen als dé referentie voor de Vlaamse sportliefhebbers op zowel televisie en radio als online, in een sterk veranderend en uitdagend medialandschap.

Thomas Swannet (1976) werkt sinds 2001 voor de sportdienst van VRT. Na een licentie Politieke en Sociale wetenschappen (optie Communicatiewetenschappen) aan de Universiteit Gent startte hij als redacteur en journalist bij de sportdienst, het latere Sporza, en maakte hij programma’s zoals het Sportgala en het Sportjaaroverzicht. Vanaf 2009 coördineerde hij als eindredacteur programma’s als Vive le vélo, Sportgala, koersomkaderingen, God in Frankrijk, De zomer van Lucien, EK & WK voetbal, Wielerclub Wattage, Extra time en vele andere.

 

Hoofdredacteur Sporza Thomas Swannet: Sport is al een leven lang mijn passie, zowel actief als passief. Als tiener droomde ik ervan om in de voetsporen van Mark Uytterhoeven, Carl Huybrechts en Frank Raes te mogen treden. Na mijn studies, 23 jaar geleden, stuurde ik een vrije sollicitatie naar de sportdienst van VRT en kreeg al snel een telefoontje dat ik stage kon lopen. Dat is nog altijd een van de mooiste momenten uit mijn leven. Ondertussen ben ik al 15 jaar met veel plezier eindredacteur en zet ik inhoudelijke lijnen uit, stuur ik een redactie aan, met oog voor creatieve initiatieven binnen de budgettaire mogelijkheden. Nu kijk ik heel erg uit naar de volgende stap. Er wachten Sporza boeiende en uitdagende jaren. Sportrechten worden duurder, commerciële zenders zien vaker het belang van live-sportuitzendingen in en de digitale omslag is een feit. Sporza heeft daarin al belangrijke stappen gezet, maar we zullen daar de komende jaren nog meer moeten op inzetten. Het creëren van innovatieve digitale content wordt steeds belangrijker. Sporza is dé referentie bij de sportliefhebber in Vlaanderen. Met heel veel goesting wil ik er als hoofdredacteur voor zorgen dat dit nog vele jaren het geval zal zijn.
Algemeen hoofdredacteur Informatie Liesbet Vrieleman: Met veel plezier kan ik zeggen dat Thomas Swannet de nieuwe hoofdredacteur Sporza wordt. Thomas heeft ondertussen al ruimschoots zijn sporen verdiend bij de sportdienst. Hij is een verbindende figuur met een hele sterke drive. En dat laatste is ook nodig. De uitdagingen voor Sporza zijn namelijk gigantisch. Niet alleen komen er deze zomer een EK voetbal en Olympische Spelen aan, we moeten ondertussen ook kijken hoe we van Sporza een nog sterker merk kunnen maken. Hoe we in een veranderd medialandschap belangrijke sportrechten kunnen blijven binnenhalen. Met welke partners we kunnen samen werken…het zijn moeilijke vraagstukken waar Thomas mee een antwoord op zal zoeken. 100 dagen om zich rustig in te werken krijgt hij niet vrees ik. Maar er staat wel al een heel team klaar waar Thomas op kan rekenen. Ik wens Thomas ongelooflijk veel succes in deze nieuwe functie en kijk er geweldig naar uit om met hem samen te werken.
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Sporza

 

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos