Skip to Content
Karl Vannieuwkerke met Vive le vélo in het spoor van het 100ste WK wielrennen

Karl Vannieuwkerke met Vive le vélo in het spoor van het 100ste WK wielrennen

Vanaf zaterdag 18 september op Eén

Donderdag 9 september 2021 - Na een intense sportzomer is het uitkijken naar het Wereldkampioenschap wielrennen, dat dit jaar in ons eigen land plaatsvindt. Het is bovendien het honderdste WK wielrennen: geen betere gelegenheid om de Vive le vélo-tafel opnieuw boven te halen.

Gastheer Karl Vannieuwkerke en de Vive le vélo-ploeg trekken vanaf zaterdag 18 september rond in Vlaanderen, in het spoor van het WK. Elke avond nemen drie sportieve gasten plaats aan tafel en zorgt de band The great Belgian songbook samen met een gastzanger voor de muzikale noot. Sammy Neyrinck en Ine Beyen duiken opnieuw in de sfeer van het WK voor dagelijkse reportages.

Vive le vélo trekt door Vlaanderen

Vive le vélo trekt door Vlaanderen en plant zijn tafel neer op verschillende locaties waar het WK doorkomt. Op zaterdag 18 september wordt het startshot van het WK gegeven, en van zondag tot en met woensdag worden de tijdritten gereden. Vanaf donderdag tot en met zondag is het de beurt aan de wegritten. Karl Vannieuwkerke en de Vive le vélo-ploeg volgen de wedstrijden op de voet.

De gasten

Elke avond ontvangt Karl drie sportieve gasten aan zijn tafel. Onder andere Jasper Stuyven en zijn vriendin Elke Bleyaert, Sven Vanthourenhout, Eline Berings, Johan Museeuw, Dirk De Wolf, Marcel Kittel, Nathan Van Hooydonck, Sven Nys, Eddy Planckaert, Patsy Maegerman en Jan Bakelants komen langs.

Belgische muziek

Naar goede gewoonte kan ook een streepje Belgische muziek niet ontbreken bij Vive le vélo. De band The great Belgian songbook brengt samen met enkele gastzangers heerlijke Belgische songs. Onder andere Ruben Block, Billie Leyers, Meskerem Mees, Daan, Milo Meskens, Willem Ardui, Mauro en Yong Yello zijn erbij.

Kunstwerk voor Kom op tegen Kanker

Trialbiker Kenny Belaey, die zich negen keer tot wereldkampioen kon kronen, maakt als 'action painter' speciaal voor Vive le vélo een kunstwerk met zijn fiets. Het kunstwerk reist in september mee met de Vive le vélo-karavaan. Kijkers kunnen meedoen met een sms-actie om het werk te winnen, de opbrengst hiervan gaat naar Kom op tegen Kanker.

Vive le vélo: vanaf zaterdag 18 september rond 21.25 uur op Eén (noot aan de redactie: het uitzenduur verschilt dagelijks afhankelijk van de andere programmatie).

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos