Skip to Content
Het WK atletiek bij de VRT

Het WK atletiek bij de VRT

Vanaf vrijdag 4 augustus op radio, tv en online

Van vrijdag 4 tot zondag 13 augustus vindt in het Olympic Stadium in Londen het WK atletiek plaats, de tweejaarlijkse hoogmis van de moeder aller sporten.

De VRT besteedt ruime aandacht aan het WK, zowel op radio en tv als online. 

Voor interviews met de commentatoren: [email protected].

 

“Onze grootste kanshebbers op een medaille zijn Nafi Thiam en Philip Milanov”.
David Naert, Sporza-radio

Nationale en internationale toppers

De Belgische selectie bestaat uit 18 atleten. We kijken vooral uit naar de prestaties van Nafi Thiam (zevenkamp en hoogspringen), Philip Milanov (discus), Thomas Van Der Plaetsen (tienkamp) en Kevin en Jonathan Borlée (400 meter en de 4 x 400, samen met Robin Vanderbemden, Dylan Borlée, Jonathan Sacoor, Julien Watrin). Daarnaast zijn er ook Anne Zagré en Eline Berings (100 meter horden), Ismael Debjani (1500 m), Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi (5000 m), Abdelhadi El Hachimi (marathon) en Arnaud Art en Fanny Smets (polsstokspringen) en Hanne Maudens (zevenkamp). 

De internationale blikvangers zijn onder meer Usain Bolt, in zijn laatste grote competitie; Wayde van Niekerk, de gedoodverfde opvolger van Bolt als koning van de atletiek; Mo Farah, die na de Olympische Spelen van 2012 in hetzelfde Olympic Stadium op een nieuwe dubbelslag aast; en ‘flying dutchwoman’ Dafne Schippers

De competities vinden tijdens de twee weekends plaats in de voormiddag, de vroege namiddag en ’s avonds. Op weekdagen komen de atleten alleen ’s avond in actie.

Het WK op tv

VRT televisie zendt zo goed als alle wedstrijden rechtstreeks uit via Sporza op Canvas, het Kanaal van Ketnet en Eén.

De uitzendingen gaan van start op vrijdag 4 augustus om 20.00 u. op het Kanaal van Ketnet met de series van de 100 meter en de kwalificaties voor het discuswerpen (met Philip Milanov).  Op zaterdag en zondag beginnen de uitzendingen om 11.00 u op Eén. Om 12.30 u. neemt Canvas over. Ook de avondsessies zijn op Canvas te zien, vanaf 20.15 u.

Op weekdagen zitten de rechtstreekse uitzendingen op het Kanaal van Ketnet (20 tot 23 uur). Die dagen is er om na het late Journaal op Eén ook telkens een samenvatting van de dag in een WK-magazine. Alle details over de precieze uitzenduren vindt u in de Programmagids en op sporza.be.

Voor het commentaar zorgen Kris Meertens en Marc Willems. Maarten Vangramberen doet de interviews. Alle uitzendingen zijn ook te bekijken op sporza.be en vrtnu.be, waar ze een maand lang beschikbaar blijven.

Het WK op de radio

Voor Sporza op Radio 1 is David Naert in Londen. Hij brengt in flitsen tijdens de vaste Sporza-programma’s, maar ook tijdens de reguliere programma’s, live verslag uit van de belangrijkste wedstrijden van de Belgen en de meest in het oog springende finales.

Onze grootste kanshebbers op een medaille zijn Nafi Thiam en Philip Milanov”, meent ook David Naert. “Voor Nafi Thiam ligt de lat heel hoog na haar topprestatie in Götzis dit voorjaar, maar ze heeft als Olympisch kampioene natuurlijk alle kwaliteiten om het ook in Londen waar te maken. Philip Milanov is bezig aan een heel regelmatig seizoen. Bijna overal waar hij dit voorjaar deelnam aan de competitie, eindigde hij in de top 3. Dus dat belooft. Internationaal kijk ik natuurlijk uit naar het laatste optreden van Usain Bolt. Benieuwd of hij ook zijn laatste 100 meter op een groot kampioenschap kan winnen. Een andere topper wordt ongetwijfeld Wayde van Niekerk, die tijdens de Spelen in Rio een fabuleus wereldrecord op de 400 meter liep. Dafne Schippers probeert op de 200  meter haar titel van Peking 2015 te verlengen, maar ze mag opnieuw grote concurrentie verwachten uit Jamaica en de Verenigde Staten. Qua ambiance en beleving zullen de wedstrijden van Mo Farah in een zinderend Olympisch Stadion wellicht weer hoogtepunten worden.”

Het WK op sporza.be

Sporza.be volgt het WK atletiek op de voet met rechtstreekse verslagen, zowel op de gewone site als mobiel op m.sporza.be. Alle wedstrijden zijn te zien via livestream en Sporza.be bundelt ook alle nieuws over het WK, met verslagen, interviews, analyses, enz.  En natuurlijk ook alle uitslagen en de medaillestand per land. Volg Sporza zeker ook op Facebook, Twitter en Instagram voor snelle updates.

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT Sport
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT Sport
Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos