EBU verwerft uitzendrechten EK Voetbal 2016

Woensdag 24 juni 2015 — De European Broadcasting Union (EBU) heeft de uitzendrechten van het Europees Kampioenschap Voetbal 2016 verworven. VRT, als een van de betrokken 26 leden van de EBU, kan hierdoor het EK, dat volgende zomer doorgaat in Frankrijk, uitzenden op televisie, radio en online.

Door deze overeenkomst garandeert de VRT dat alle wedstrijden van het EK door het publiek op open net te volgen zijn. Dat is ook conform het Evenementenbesluit dat een lijst van belangrijke sportwedstrijden voor open net vastlegt en dus mee de keuzes in de sportrechtenportfolio van de openbare omroep bepaalt.

De VRT heeft er bij het sluiten van de overeenkomst voor gezorgd dat samenwerkingen met andere Vlaamse mediabedrijven mogelijk zijn.

 

Eerder vandaag maakte de KBVB bekend dat Telenet de Beker van België zal uitzenden. Drie wedstrijden, waaronder de finale, zullen in samenwerking met VRT op open net te zien zijn.

Luc Van Langenhove, manager Sport: ‘VRT is tevreden met deze samenwerking met Telenet. Op deze manier kunnen we enkele belangrijke wedstrijden, waaronder de Bekerfinale, aan alle Vlaamse kijkers aanbieden. Als gevolg van de besparingen hadden we immers het aantal uitzendingen van de Beker van België aanzienlijk teruggeschroefd.'