Skip to Content

EBU verwerft uitzendrechten EK Voetbal 2016

De European Broadcasting Union (EBU) heeft de uitzendrechten van het Europees Kampioenschap Voetbal 2016 verworven. VRT, als een van de betrokken 26 leden van de EBU, kan hierdoor het EK, dat volgende zomer doorgaat in Frankrijk, uitzenden op televisie, radio en online.

Door deze overeenkomst garandeert de VRT dat alle wedstrijden van het EK door het publiek op open net te volgen zijn. Dat is ook conform het Evenementenbesluit dat een lijst van belangrijke sportwedstrijden voor open net vastlegt en dus mee de keuzes in de sportrechtenportfolio van de openbare omroep bepaalt.

De VRT heeft er bij het sluiten van de overeenkomst voor gezorgd dat samenwerkingen met andere Vlaamse mediabedrijven mogelijk zijn.

 

Eerder vandaag maakte de KBVB bekend dat Telenet de Beker van België zal uitzenden. Drie wedstrijden, waaronder de finale, zullen in samenwerking met VRT op open net te zien zijn.

Luc Van Langenhove, manager Sport: ‘VRT is tevreden met deze samenwerking met Telenet. Op deze manier kunnen we enkele belangrijke wedstrijden, waaronder de Bekerfinale, aan alle Vlaamse kijkers aanbieden. Als gevolg van de besparingen hadden we immers het aantal uitzendingen van de Beker van België aanzienlijk teruggeschroefd.'

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos