Skip to Content

De Tour de volgende zes jaar zeker bij VRT en Sporza

De VRT en Sporza zullen de Ronde van Frankrijk samen met een reeks andere wielerwedstrijden van ASO (de overkoepelende organisatie van de Tour) blijven uitzenden tot en met 2023. Het huidig contract loopt tot en met 2019 en is nu met 4 jaar verlengd na onderhandelingen tussen ASO en de EBU, de vereniging van Europese openbare omroepen.

In het ASO-pakket zitten diverse belangrijke en interessante wedstrijden, naast de Ronde van Frankrijk: Parijs -Roubaix, Parijs - Nice, Luik - Bastenaken - Luik, de Waalse Pijl, de Dauphiné, Parijs - Tours, en de Grote Prijs van Frankfurt. De VRT heeft rechten voor zowel televisie, radio als online.

Luc Van Langenhove, Manager Sport, is blij met de contractverlenging: "De Tour, Parijs - Roubaix en de andere ASO-koersen zijn top-evenementen. Eerder hebben we al onze overeenkomst met Flanders Classics verlengd tot en met 2024. Ook de uitzendingen van de Wereldkampioenschappen  op de weg en de baan, plus de Ronde van Spanje zijn verzekerd.

Dat betekent dat de Vlaming kan blijven rekenen op een zeer mooi, relevant en consistent wieleraanbod, dat bovendien gratis en reclamevrij is. Wielrennen brengen we met de unieke expertise van onze wielerreporters en –commentatoren. Reken daarbij de programma's rond de koers die we met passie maken, zoals Vive le vélo en Extra Time koers, én ons cyclocross-aanbod, dan mag je  wel zeggen dat we met Sporza het hart voor wielrennen in Vlaanderen zijn."

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos