'De Ronde van Vlaanderen' breekt dubbel kijkcijferrecord

'De Ronde van Vlaanderen' breekt dubbel kijkcijferrecord

3 april 2023- Vlaanderens mooiste deed gisteren haar naam weer alle eer aan met een verbluffend wielerspektakel. Het was sportief een ware lust voor het oog en zowel bij de mannen als bij de vrouwen werden dit jaar kijkcijferrecords neergezet.

In deze eeuw keken nooit meer Vlaamse kijkers naar de Ronde van Vlaanderen. Gemiddeld wisten de spectaculaire prestaties van Tadjec Pogacar en Mathieu van der Poel 1.370.293 kijkers te boeien, goed voor een marktaandeel van 85.2%. Op het piekmoment werden er zelfs 1.639.275 kijkers geteld.

Ook bij de vrouwen werd een absoluut record neergezet en ging het kijkcijfer voor een vrouwen wielerwedstrijd voor het eerst over het miljoen kijkers: gemiddeld 1.030.099 kijkers zagen Lotte Kopecky solo naar de overwinning rijden, met een ​ marktaandeel van 66.5% voor de uitzending van de vrouwenwedstrijd op Eén.

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Sporza

 

 

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos