Astrid Demeure wordt sportanker bij VRT NWS Journaal

Astrid Demeure wordt sportanker bij VRT NWS Journaal

6 december 2023 - Astrid Demeure maakt vanaf januari de overstap van MNM naar Sporza en zal later in het voorjaar te zien zijn als sportanker in VRT NWS Journaal. Daarnaast wordt ze ook één van de hosts van de Sporza-podcast Daily.

Astrid is al sinds 2020 gedeeltelijk aan de slag bij Sporza, onder andere als verslaggever in de podcast Fichebak en als presentator bij Sporza Radio. Tijdens het WK voetbal in 2022 presenteerde Astrid mee de radiouitzendingen in het Wintercircus en was ze samen met Dorianne Aussems het gezicht van MNM Straathelden. Daarnaast bracht ze vorig jaar voor MNM en Sporza, de podcast Net Niet op VRT MAX.

Astrid is sinds 2011 één van de sterkhouders bij MNM en was doorheen de jaren zowat op alle uren van de dag te horen. Sinds 2018 heeft Astrid een vaste afspraak met de MNM-luisteraars tijdens de werkuren.

Astrid Demeure: Na meer dan 10 jaar MNM, waar ik mijn passie voor radio en muziek deelde, mag ik nu mijn liefde voor sport omarmen bij Sporza. Ik moet mezelf nog vaak in de arm knijpen om te beseffen dat dit geen droom is en kijk er dan ook geweldig naar uit om zowel tv, radio als podcasts te maken. MNM is altijd als een tweede thuis geweest voor mij, maar net als in de sport, moet je doelen blijven stellen. Ik ben dan ook enorm vereerd om deze uitdaging aan te gaan!
Jurgen Switsers, Sporza: Met Astrid krijgt Sporza er een collega met heel veel media-ervaring bij , maar vooral ook met een hart dat klopt voor de sport. Dat heeft ze al uitvoerig bewezen als presentatrice van Sporza Radio. In een snel veranderend medialandschap zijn we erg blij met iemand die ons zowel op het scherm, als op de radio en in podcast komt versterken.

Astrid Demeure zal het team van de sportankers versterken naast Catherine Van Eylen, Tess Elst, Eddy Demarez, Maarten Vangramberen en Ruben Van Gucht.

Interviewmogelijkheid met Astrid volgt later in het voorjaar.

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Sporza

 

 

 

Over Sporza

Sporza is het aanbodsmerk voor sport van de VRT. Sporza brengt op een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare manier sportnieuws, -verslaggeving en –duiding, zowel voor  gedreven sportfans als voor gelegenheidsliefhebbers. Sporza zet ook in op sportbeleving. Het maakt van populaire sporten sociale gebeurtenissen en helpt het publiek minder populaire sporten te ontdekken en waarderen. Sporza verzorgt een gedifferentieerd en multimediaal sportaanbod via de kanalen van de andere aanbodsmerken van de VRT, zijn eigen mediaplatformen en sociale media.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Sporza
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos